På plass i Nord-Norge

Ja, da er jeg på plass. 794 kilometer nord for Hamar sitter jeg i ei hybelleilighet. Hjemlengsel? Nei, da. Ikke enda. Men blir ikke overrasket om det kommer litt etter hvert.

Har begynt i Helgelendingen her i Mosjøen. En trivelig arbeidsplass og hjemmehørende i amedia-familien. Hyggelige kollegaer som prøver etter fattig evne og hjelpe en «søring» med å finne seg til rette.

Er godt i gang med jobben. Men sliter litt med SAXO. Alle som jobber med dette programmet skjønner nok hva jeg snakker om! Men i løpet av de to årene jeg har vært utenfor systemet ser jeg klare forbedringer. Blant annet hos it.support. Når en tar kontakt for hjelp er kort responstid og god hjelp å få. Så dette skal nok gå braa dét.

Så var det Mosjøen, da. Denne byen i Vefsen kommune på Helgeland Med de vakre trehusene i Sjøgata. Etter en stor kamp for noen årtier siden ble trehusene og bryggene reddet.

I min første uke her nordpå arrangeres kulturfestivalen Galleria her i Mosjøen. Kunstutstillinger og konserter om hverandre setter sitt preg på bybildet. I går kveld, mandag, var jeg på konsert og hørte gamle lokale helter spiller musikk fra 50, 60 og søttitallet. Det var trivelig. På torsdag skal jeg ut å høre på Smokie.

Dere får kose dere, der dere er. Ferie eller ikke. Ha en fin sommer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *