Høsten er her!

take_hamar

Sommeren 2016 er over. Dessverre sier jeg. Jeg tror mange som er «noenogseksti» er enige med meg. Høst og vinter blir verre og verre for hvert år. Jeg klarer ikke tenke noe positivt omhøst og vinter.
Litt rart egentlig. Da jeg vokste opp på Kongsvinger på femti og sekstitallet var vintrene flotte. Vi var på ski i Puttara og gikk på skøyter på Gjemselund. Uansett hvor kaldt det var. Men for å si som Prøysen; Det var da det, og itte nå!

Men vi kan jo se tilbake på en fantastisk ettersommer i år. Enig? August og september har vært helt utrolige måneder. Med flott vær og gode temperaturer. Men nå ser det ut til å være for i år. Gradestokken kryper nedover og skydekket er stadig like grått og regnfylt.

Det hjelper heller ikke på humøret at vennene mine fra Tenerife har pakket og reist dit, og den store hobbyen er å fortelle på Facebook, Instagram og Snapchat om hvor varmt og godt det er der nede nå.

Nei, vi får sitte her å titte på at bladene på bjørkene blir stadig gulere, for så falle av å legge seg som et teppe rundt stammen. Ta en titt på gradestokken, hvor kvikksølvsøyla synker fra dag til dag. Det er ingen lys tid vi går i møte. Snarere tvert imot.

Ha en mørk, trist og regnfull høst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *