«Første søndag i akevitt!»

akevitt

På søndag er det første søndag i advent – eller akevitt som jeg kaller den. Da vi tenner det første lyst er det lov å ta seg en akevitt. Det var faren min som i sin tid sa det. Han mente at da vi var inne i den siste måneden av året måtte det være lov å ta en liten akevitt til middag. Og jeg er enig.

Men på den tiden var det så mye lettere å ta seg en «liten en». Faren min sverget til Løiten Linie. Skulle han skeie ut var det Gilde Taffel som gjaldt. Jeg for min egen del sverger til Gammel Opland. Men det er så veldig mye å velge i på Vinmonopolet. Hele 212 svar fikk jeg på et søk på statsmonopolets hjemmesider. Det finnes en akevitt til det aller meste. Det er utrolig hva en kan lage av poteter!

En i min aller nærmeste omgangskrets hadde en far som samlet på akevitt. Gud veit hvor mange flasker han hadde. Og så mye godt det finnes av akevitt!

Jeg har en karaffel med streker for hver eneste dag fra 1. desember og fram til julaften. Den måtte jeg sette bort. For da julaften kom og jeg talte opp var jeg langt ute i mars! Så i år blir det en skvett i et akevittglass hver kveld

Så på søndag tenner vi det første lys – og tar oss en akevitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *